Er is Hulp
De waarheid en liefde van God toegepast op alle terreinen van het leven
Volg ons op Instagram

Reactie op media aandacht (EenVandaag) m.b.t. de wakers

16-01-2019

Waken bij Abortuscentra

 

In een reportage die vanavond 16 januari bij EenVandaag wordt uitgezonden, wordt hier aandacht aan geschonken. Wij hebben echter geen inzicht in deze reportage gekregen. Om die reden hierbij een verklaring over wat wij doen.

 

De wakers staan er uit bewogenheid met moeder én kind. Hen ‘demonstranten’ noemen is een erg selectief gekozen label dat niet weergeeft wat ze daar doen. De maatschappij schept het beeld dat een abortus een eenvoudige ingreep is bij een onbedoelde zwangerschap, zonder mogelijke gevolgen. De ervaring in de hulpverlening leert dat dat juist niet het geval is. De wakers gaan in gesprek om te luisteren naar de nood achter de abortusoverweging, om zo de vrouwen alternatieven en hulp aan te bieden zodat ze toch voor hun kindje durven te gaan. Het kindje is vaak zomaar niet het probleem, het zijn meestal de omstandigheden waarin de moeder verkeert.

 

Vanuit de hulpverlening (Er is Hulp) van Schreeuw om Leven weten we dat vrouwen vaak onder druk staan van partner of omgeving. Deze druk wordt onderschat door veel politici en media. Vrouwen krijgen dan de keuze door hun partner voorgelegd: Of het kindje weg of ik ga weg. Als er geen alternatieven aangeboden worden, lijkt een abortus de meest voor de hand liggende oplossing. Maar dat kan en moet dus anders!

terug naar het overzicht
Vrijheid van meningsuiting wordt zelfs voor abortusvoorstanders bemoeilijkt als ze niet extreem genoeg zijn voor de… https://t.co/FuWrhptQw0   3 dagen geleden op Twitter

Blijf op de hoogte!