Er is Hulp
De waarheid en liefde van God toegepast op alle terreinen van het leven
Volg ons op Instagram

Amerikaanse staat Ohio krijgt mogelijk abortusverbod vanaf 6 weken zwangerschap

22-11-2018

Amerikaanse staat Ohio krijgt mogelijk abortusverbod
vanaf 6 weken zwangerschap

 

Op 15 november 2018 werd er in het Huis van Afgevaardigden in Ohio gestemd over een nieuw wetsontwerp aangaande abortus. Het voorstel werd aangenomen met 58 voor en 35 tegen. Met deze wet zou het mogelijk worden om abortus te verbieden vanaf het moment dat de hartslag wordt gedetecteerd. Dit kan al vanaf 16 tot 21 dagen na de bevruchting, oftewel bij vijf of zes weken zwangerschap.

 

Abortus stopt altijd een hartslag

 

Het zou een doorbraak zijn die hopelijk in alle staten van Amerika door zal werken. Ook in Nederland is zo’n wet nodig als opstap naar volledige afschaffing. Want hier mag abortus pas plaatsvinden vanaf tien dagen 'over tijd'. Dat is altijd na die zes weken zwangerschap. Iedere abortus in Nederland stopt dus een hartslag. De medische basis voor dit feit wordt onderschreven door iedere website met een zwangerschapskalender: mamaenzo.nl, wij.nl of ikbenzwanger.com, allemaal schrijven ze bij week zes teksten als: 'het hartje van je baby begint nu steviger te kloppen!' of 'met een echo zou je het hartje al kunnen zien kloppen'.

 

Hiermee benoemen de websites een feit waar met plezier kennis van wordt genomen tijdens een gewenste zwangerschap. Maar zo’n feit verandert niet wanneer diezelfde zwangerschap plotseling ongewenst is. Toch is er in Nederland nog te weinig aandacht voor dit soort wetenschappelijke informatie. Je kunt de vraag stellen of iedere vrouw met een abortuswens daarin volharden zou als ze weet wanneer het hartje klopt. Het antwoord daarop zal niet voor iedereen hetzelfde zijn. Maar deze informatie voor moeders verbergen, kan geen optie zijn binnen een beleid waarvan wordt gezegd dat het de keuzevrijheid van de vrouw respecteert.

 

Gebed

 

Ook in Amerika duurt de strijd voort. De Republikeinse meerderheid in het Huis van Afgevaardigden te Ohio passeerde het wetsontwerp, maar of de Senaat het overneemt is nog maar de vraag. Daarnaast kan de vertrekkende gouverneur John Kasich zijn veto over het wetsontwerp uitspreken.

 

Dus er is gebed nodig. Voor de zeven Republikeinen die tegen het wetsontwerp stemden, Marlene Anielski, Nathan Manning, Rick Carfagna, Mike Duffey, Anne Gonzales, Scott Ryan en Steve Arndt. Maar ook de huidige en de inkomende gouverneurs, respectievelijk John Kasich en Mike DeWine.

 

terug naar het overzicht
Vrijheid van meningsuiting wordt zelfs voor abortusvoorstanders bemoeilijkt als ze niet extreem genoeg zijn voor de… https://t.co/FuWrhptQw0   3 dagen geleden op Twitter

Blijf op de hoogte!