Er is Hulp
De waarheid en liefde van God toegepast op alle terreinen van het leven
Volg ons op Instagram

Uitnodiging

Uitnodiging

30-07-2018

Uitnodiging voor kerkelijke leiders

Kerk en abortus

 

Schreeuw om Leven nodigt leiders uit van kerken en christelijke organisaties om mee te denken over de uitdaging die de abortuspraktijk in Nederland voor de kerk stelt. In de praktijk van ons werk ervaren wij dagelijks dat abortus een geestelijke dimensie heeft. Wij geloven dat alleen de gemeente van Christus de problematiek van abortus in de levens van honderdduizenden Nederlanders werkelijk kan aanpakken. Als stichting is ons bereik beperkt.

 

Op 20 en 21 augustus is er een uitgelezen gelegenheid om hierover van gedachten te wisselen met Kurt Dillinger, de oprichter en voorzitter van LIFE International. LIFE International heeft in 2000 geholpen om onze hulpverleningsafdeling Er is Hulp op te starten. De wereldwijde visie van LIFE International is om de kerk toe te rusten om de oogst binnen te halen die ontstaat door abortus. Abortus heeft alles te maken met persoonlijke crises, zingevingsvragen, schuld, zonde, vergeving en bevrijding. Jezus Christus is het Antwoord op de tragedie die abortus heet.

 

LIFE International heeft een kerkleiderstraining ontwikkeld die door internationale teams wordt gegeven. Deze training is al in vele landen gegeven en kan op de Nederlandse situatie aangepast worden. Voor meer informatie of LIFE International zie www.lifeinternational.com

 

Het doel van de ontmoeting met Kurt Dillinger is:

kennismaking

bewustwording

uitwisseling

samen denken over mogelijke stappen met als concreet voorstel een voorbereidende vergadering om de kerkleiderstraining in Nederland te organiseren

Kurt is zelf voorganger geweest en begrijpt wat het leiden van een gemeente met zich meebrengt. Als u vertaling uit het Engels wenst, is dat mogelijk.

We willen twee ontmoetingen faciliteren:

maandag 20 augustus

kantoor Schreeuw om Leven, Ruitersweg 37a Hilversum

12.30 uur tot 14.30 uur, inclusief verzorgde lunch (inloop vanaf 12.00 uur)

 

dinsdag 21 augustus

regio Rotterdam (locatie nader te bepalen)

9.30 uur tot 11.00 uur (inloop vanaf 9.00 uur)

 

We horen graag van u.

 

Alex van Vuuren en Kees van Helden

 

 

Stuur uw reactie met een korte functieomschrijving en uw motivatie uiterlijk op 16 augustus naar Alex van Vuuren alex@schreeuwomleven.nl en Kees van Helden kees@schreeuwomleven.nl.

terug naar het overzicht
Wie geeft het kind een stem? https://t.co/LAqf5xyrHm   34 minuten geleden op Twitter

Blijf op de hoogte!