Er is Hulp
De waarheid en liefde van God toegepast op alle terreinen van het leven
Volg ons op Instagram

Abortus geadviseerd, kerngezond kind geboren

Abortus geadviseerd, kerngezond kind geboren

13-06-2018

> gratis magazine Leef aanvragen om op de hoogte te blijven.

Het is nu 16 jaar geleden dat ik in het IJsselland ziekenhuis lag. 16 jaar geleden dat de longarts een bronchoscopie maakte bij mij. Al 2 dagen lag ik op de afdeling met benauwdheidsklachten en er waren diverse onderzoeken gedaan. Men wist niet wat er was, de arts maakte zich zorgen en ging over op de scopie om te kijken wat nu die vlek op mijn long was. Tijdens het onderzoek zei hij: Goddank, het is geen tumor. Het was een oude longontsteking, allemaal opgehoopte pus tot één grote bal. Voorzichtig zoog hij zoveel mogelijk weg en ik lag een half uur later aan de antibiotica. Nu kon hij daadwerkelijk iets doen. Ik zei dat ik geen kwalijke medicijnen wenste. Ik wist zeker dat ik zwanger was van ons 4e kindje. Maar bloedonderzoek en urine-onderzoek wezen dit beide niet uit. Toch bleef ik volhouden, ik wist het zo zeker. Het was pril, maar het was er wel. Na totaal van 10 dagen mocht ik terug naar mijn jonge gezinnetje. Drie maanden later kwam ik bij de longarts op controle. Met een zichtbaar zwangere buik. Je bent toch zwanger, zei hij vol verbazing. Ja zeker! Hij zou het bespreken met de gynaecoloog en liet het onze huisarts dan wel weten wat hun advies was. Dat was...abortus. We mochten het kindje weg laten halen omdat niet zeker was wat voor schade zij had opgelopen. De huisarts reageerde namens mij: zowel mijn patiënte als ik zijn daar absoluut op tegen. De longarts begreep dit en wenste mij na de laatste controle (bij 6 maanden zwangerschap) alle goeds toe. En nu: nu heb ik net onze prachtige dochter van 15 weggebracht naar vioolles. Morgen fietst zij bij leven en welzijn weer naar haar school. 4 Atheneum. Lief, prachtig om te zien, slim en begaafd met een hart dat openstaat voor dieren, fladdert dit paardenmeisje door het leven. Er mankeert niets aan haar, ze strijdt voor rechtvaardigheid en zegt je waar het op staat op een mooie manier. Ik kan veel van haar leren. Ze leeft zoals ze gelooft dat haar Schepper en haar Onderhouder haar wil zien leven. Soms denk ik: zag de gynaecoloog haar maar even. Alleen maar om te laten beseffen: niet alles wat veronderstelt wordt, is ook zo. Ik denk dat er te snel tot abortus kan worden gekozen. Ik denk dat we met elkaar daar heel erg alert op moeten zijn. Mijn prachtige vlinder hoopt straks te slagen, om dierenarts te worden. Elke dag 2,5 uur naar haar paard, elke dag 2 uur viool spelen, dan nog wat schoolwerk. Mijn meisje gaat het heus redden. Want haar Schepper gaf haar een uitstekend verstand. Ondanks alle rommel die ik kreeg, die ik ook nodig had!

Ik heb goede herinneringen aan die 10 dagen in 2002. Het ziekenhuis was zo lief voor me. Eén van de moeders van school kwam 's avonds laat bij mij langs, als ze dienst had in het ziekenhuis. Zo lief, even snel mij een opkikkertje geven door even een lieve groet. Dank voor al die goede zorgen. Maar laat iedere arts het lezen: een piepklein kindje van nog geen 4 weken oud is ook echt een mensje!!! Vanaf dag 1 is het een schepsel van Hem. Koester dat!

Suzanne

> gratis magazine Leef aanvragen om meer te lezen en op de hoogte te blijven.

terug naar het overzicht
Verontwaardiging over: "Ongeboren kalfjes als resultaat van meest gewelddadige abortus!" Hoe kunnen we dan… https://t.co/j8nlnKrEZp   3 dagen geleden op Twitter

Blijf op de hoogte!