Er is Hulp
De waarheid en liefde van God toegepast op alle terreinen van het leven
Volg ons op Instagram

Pro-abortuslobby ontneemt het kind het recht op zelfbeschikking

12-01-2018

Pro-abortuslobby ontneemt het kind het recht op zelfbeschikking

“Abortus is weer een thema,” schrijft Christa Compas, directeur van het Humanistisch Verbond in Trouw van 10 januari. Dat is inderdaad juist. Abortus is een hele moeilijke keuze voor de vrouw die ze weloverwogen moet kunnen maken. Om een goede keuze te kunnen maken, is het noodzakelijk dat de vrouw beschikt over alle nodige informatie over abortus en wat voor gevolgen het kan hebben.

 

Bij onze hulpverleningsafdeling Er is Hulp komen dagelijks hulpvragen binnen van vrouwen in nood. Zoals van vrouwen die gedwongen worden tot een abortus omdat de partner geen verantwoordelijkheid wil nemen, vrouwen die op straat komen te staan omdat ze thuis niet meer welkom zijn als ze voor hun kindje kiezen en vrouwen die vanwege financiën geen andere uitkomst zien dan een abortus, om de meest nijpende redenen hier te noemen. Echter meer dan de helft van alle abortussen blijken financiële redenen te hebben.

 

Twintig procent van alle hulpvragen heeft te maken met post-abortus. Psychisch volledig in de knoei zitten, onvruchtbaar zijn, vrouwen wiens relatie door de abortus alsnog stuk is gegaan terwijl ze juist door de abortus probeerden hun relatie te redden. Zeggen dat een abortus een ‘gewone medische handeling’ is en daaraan geen gevolgen kleven is een klap in het gezicht van alle vrouwen die wel in de problemen komen na een abortus.

 

Zelfbeschikking is het toverwoord bij de pro-abortus beweging. Een vrouw mag zelf beslissen over haar eigen lichaam. Daar is op zich niets mis mee. Haar hoofd, handen, buik, bloed, organen, baarmoeder zijn voorbeelden van haar eigen lichaam. Echter wat in haar baarmoeder groeit, is een ander lichaam met eigen bloedgroep, eigen DNA en vijftig procent kans dat het een ander geslacht is dan de moeder. Het zelfbeschikkingsrecht wordt het kind ontnomen door de pro abortuslobby.

 

Als een kind vóór de 24 weken uit de baarmoeder wordt verwijderd, gaat het dood omdat het dan nog niet zelfstandig kan leven. Uiteraard is dat zo omdat dat tegennatuurlijk is! Net zoals het tegennatuurlijk is om een volwassen persoon tien minuten onder water te duwen, waardoor deze persoon verdrinkt. Dat moeten we gewoon niet doen. Waarom bepaalt leeftijd of we iemands leven mogen beëindigen ja of nee?

 

Christa Compas en ik kunnen erover schrijven en praten omdat onze moeders ervoor gekozen hebben ons niet te aborteren. 56 miljoen kinderen krijgen jaarlijks niet een stem om mee te praten over dit onderwerp. Die stem is hen ontnomen. Bij onze hulpverlening helpen wij vrouwen in nood. Bieden wij financiële hulp, onderdak, begeleiding, inrichting van de babykamer en dat alles gratis. We moeten omzien naar mensen in nood. Naastenliefde. Of het nu vluchtelingen zijn, minderbedeelden, zwervers op straat of wie dan ook. Wij richten onze gratis hulp op vrouwen in nood die onbedoeld zwanger zijn zodat ze met hulp, tóch kunnen kiezen voor hun kindje. En we begeleiden vrouwen die te kampen hebben met de gevolgen van een abortus. Hun pijn en verdriet zijn echt, ook hen willen we een luisterend oor bieden en hulp.

 

Abortus is meestal een korte termijn oplossing waarbij één mensenleven wordt beëindigd en een ander vaak wordt beschadigd. Als ons land deze vrouwen in nood geen andere hulp kan bieden dan het doden van hun eigen kindje, dan zijn we als land moreel failliet.

 

Kees van Helden

Directeur stichting Schreeuw om Leven

Organisator Mars voor het Leven

terug naar het overzicht
Bizar een pas geboren meisje weggooien omdat je liever een jongetje wil... Hoeveel kinderen worden in NL geaborteeā€¦ https://t.co/al3UArFOCp   5 uur geleden op Twitter

Blijf op de hoogte!