Er is Hulp
De waarheid en liefde van God toegepast op alle terreinen van het leven
Volg ons op Instagram

Nieuwe studie legt de druk en de pijn achter een abortus bloot.

04-01-2018

Nieuwe studie legt de druk en pijn achter een abortus bloot

Er is een nieuwe studie* verschenen over de psychische gevolgen van vrouwen die een abortus hebben gehad. Onder leiding van Dr. Priscilla Coleman, professor aan de Bowling Green State University, vroegen de onderzoekers 987 vrouwen naar de 'belangrijkste positieve en negatieve aspecten' van hun abortussen. De enquête was anoniem.

Uit het onderzoek blijkt dat 58,3% van de vrouwen koos voor een abortus om anderen tevreden te stellen. Nog meer vrouwen (73,8%) gaven aan dat hun abortus niet volledig een eigen keuze was geweest, terwijl bij 28,4% het redden van de relatie de reden was voor de abortus.
Veel vrouwen gaven aan dat ze werden geconfronteerd met een sterke maatschappelijke druk om hun zwangerschap af te breken. Een groot aantal zei dat ze tot op de dag van de abortus onzeker bleven over hun beslissing.

Over het algemeen gaven vrouwen aan dat ze voor hun abortus een goede psychische gezondheid hadden. Echter na hun abortus bleek 67,5% te kampen te hebben met psychische problemen (tegenover 13% voor hun abortus). En 51% slikt hiervoor nu medicijnen (tegenover 6,6% voor de abortus).

Veel vrouwen hebben geen persoonlijke voordelen ervaren van hun abortus. Opmerkelijk was dat vrouwen geestelijke groei melden, zich aansloten bij pro-life organisaties en nu andere vrouwen helpen die in dezelfde situatie zitten of een abortus overwegen.

Op de vraag naar de belangrijkste voordelen van hun abortus zei 31,6% van de vrouwen dat die er niet waren. En nog eens 22% gaf helemaal geen antwoord op deze vraag.
De meest in het oog springende reactie was dat 23,7% van de vrouwen aangaf dat ze het leven van een ander genomen hebben.
Kernwoorden bij hun ervaringen waren: depressie, schuldgevoelens, zelfhaat, verslavingen, suïcidale gedachten en de drang om zichzelf te beschadigen.

De leeftijd van de vrouwen in deze studie liep van 20 tot 70 jaar. De meeste vrouwen hadden één abortus achter de rug; Maar ook was er een vrouw met maar liefst negen abortussen.

Het onderzoek is eind 2017 gepubliceerd in The Journal of American Physicians and Surgeons

 

terug naar het overzicht
Bizar een pas geboren meisje weggooien omdat je liever een jongetje wil... Hoeveel kinderen worden in NL geaborteeā€¦ https://t.co/al3UArFOCp   5 uur geleden op Twitter

Blijf op de hoogte!