Er is Hulp
De waarheid en liefde van God toegepast op alle terreinen van het leven
Volg ons op Instagram

Geen titel is goed genoeg...

Geen titel is goed genoeg...

13-09-2017

“Miljoenen fraude bij CASA abortus centra”, of “Voormalig directeur Bert van Herk verrijkt zich over de rug van 52.000 vrouwen” of “Medische zorg bij CASA medical blijkt een fars”.

Elke titel roept vragen op.

 

De puinhoop bij CASA abortuscentra blijkt zo enorm groot dat het moeilijk is om alles met één kop boven dit artikel samen te vatten, de problemen stapelen zich op bij de abortuscentra van CASA.

Het Nederlands Dagblad heeft maandenlang onderzoek gedaan naar de fraude met declaraties bij CASA. Gedurende 14 jaar (!) heeft CASA elke declaratie met € 100,- verhoogd bij 52.000 abortussen. Het Nederlands Dagblad schrijft: Dat blijkt uit de declaraties van de klinieken, opgevraagd door het Nederlands Dagblad. De krant onderzocht in de afgelopen maanden de declaraties van alle Nederlandse abortusklinieken in de periode 2000-2014. In Nederland worden abortussen volledig betaald van overheidssubsidie.

Casa heeft jarenlang de kosten van de zwaarste vormen van narcose gedeclareerd bij het Zorginstituut, toen nog het College voor Zorgverzekeringen. Maar volgens een intern protocol, in handen van deze krant, wilde Casa patiënten bewust niet zo ver in slaap brengen. In plaats van diepe sedatie en algehele narcose, gaven verpleegkundigen de vrouwen een lichter roesje. Door toch de zwaardere narcose te declareren, kreeg Casa bij ongeveer 52.000 abortussen gemiddeld honderd euro extra per behandeling." bron: https://www.nd.nl/abortusfraude

Bert van Herk de voormalig directeur stapte in juli 2015 op en kreeg nog even in totaal € 465.000,- aan vergoedingen mee (bovenop een beloning van bijna 160 duizend euro een vertrekpremie van zo’n 230 duizend euro plus een bonus van 75.000 euro). bron: https://www.skipr.nl/actueel/id31774-doorgestarte-abortuskliniek-ontloopt-miljoenenclaim.html Van november 2001 tot juli 2015 was hij directeur van CASA. Onder zijn verantwoordelijkheid vond de fraude plaats. Fraude waarbij risico’s voor cliënten niet geschuwd werden. CASA voerde behandelingen onder sedatie en narcose uit zonder verantwoordelijkheid van een anesthesioloog. Die hadden ze niet in dienst. Welke extra risico’s hebben al deze vrouwen gelopen naast de risico’s die een abortus zelf al met zich mee brengt?

De overkoepelende organisatie Casa Medical blijkt de grootste verliespost te zijn, zo is te lezen in hetzelfde artikel. De fraude met declaraties lijken de verliezen van Casa Medical te hebben moeten compenseren. De berichtgeving dat CASA meer doet dan alleen geld verdienen aan het uitvoeren van abortussen blijkt de lading totaal niet te dekken en was verliesgevend.

Via Linkedin is te lezen dat de voormalig directeur momenteel nog heel actief is in de zorg o.a. voor GGZ centraal, voor IZZ Zorgverzekering, het Spaarne Gasthuis. Maar ook als vrijwilliger als lid van raad van bestuur bij Arkin Riagg Amsterdam Oost en ook internationaal bij International Planned Parenthood Federation. Als regionaal Penningmeester in het Regionaal Uitvoerend Comité van IPPF European Network (2004-heden), Lid van de Raad van Bestuur van IPPF (2011-nu). Bert van Herk vertegenwoordigde Rutgers WPF en CASA Klinieken in de European Council van International Planned Parenthood Federation (IPPF). Niet verwonderlijk omdat Rutgers WPF een volledig lid is van IPPF. Dat maakt de cirkel weer rond.

 

De grote vraag is: hoe gaat de overheid hier nu verder mee om? De bewijzen voor fraude in abortuscentra liggen op tafel bij het Nederlands Dagblad. Abortussen worden gefinancierd door de overheid. Die worden dus niet betaald door de verzekeringsmaatschappijen maar door de belastingbetaler vanuit een speciale subsidiepot. Hoe heeft dit kunnen gebeuren onder verantwoording van minister Schippers? Er waren namelijk al eerder klachten over fraude.

 

De volgende vraag die boven komt is: Kan en mag Bert van Herk nog wel grote verantwoordelijke functies vervullen bij andere organisaties die direct ook met overheidsgeld te maken hebben?

 

Of: Wat voor schade brengt het handelen van deze directeur met zich mee voor organisaties die hij vertegenwoordigt? Denk bv aan Rutgers WPF

 

Zorgelijke ontwikkelingen die we op de voet zullen volgen.

 

Stichting Schreeuw om Leven waakt bij bijna alle abortuscentra en biedt met het sponsorplan hulp aan vrouwen in nood zodat ze hun kindje kunnen behouden. Alle hulp is gratis en wordt betaald vanuit giften.

Doneren kan hier

Hartelijk dank!

terug naar het overzicht
Bezoek van Gert-Jan Segers @christenunie op onze stand bij @opwekking https://t.co/HZZ1A0AYA8 bij onbedoelde zwang… https://t.co/IUSQjR7xBA   1 dagen geleden op Twitter

Blijf op de hoogte!