Er is Hulp
De waarheid en liefde van God toegepast op alle terreinen van het leven
Volg ons op Instagram

Meischol veiling

Meischol veiling

27-03-2017

Op 22 mei wordt het eerste kistje Meischol (vis) door Stichting Visserijdagen geveild op Urk. De opbrengsten gaan elk jaar naar een ander goed doel. Dit jaar mag Stichting Schreeuw om Leven de opbrengsten in ontvangst nemen.

Met de campagne “Er is hulp” wil Schreeuw om Leven jonge vrouwen een alternatief bieden voor een abortus als deze overwogen wordt om financiële redenen. Voor een bedrag van € 2.500 per jaar kan men een jonge vrouw een jaar lang helpen met spullen die ze nodig heeft voor haar kindje, wanneer ze afziet van een abortus. Dat geeft ruimte om samen te zoeken naar structurele oplossingen.

Meischol
De veiling van “mandje meischol” is opgezet als PR-moment en aftrap van een periode waarin de Noordzeeschol op zijn best is; lekker dik en smaakvol. Met name in Duitsland is de “Meischolle” een bekend fenomeen.

Campagne “Er is hulp”
Stichting Schreeuw om Leven is een christelijke pro-life organisatie. Gods woord, de Bijbel, is de basis van waaruit zij werken. Er is Hulp is de hulpverleningsafdeling van Schreeuw om Leven.

Doelstelling van de Stichting is dat er een einde komt aan abortus en euthanasie in Nederland. Daardoor ontstaat een cultuur van leven, waarmee God, de Schepper van het leven, geëerd wordt. Schreeuw om Leven is maatschappelijk actief met voorlichting en publieke acties, zoals de Mars voor het Leven. Er is Hulp is er voor hulpverlening aan vrouwen én mannen op het gebied van ongewenste zwangerschap en abortus.

De veiling
De veiling vindt plaats op maandag 22 mei 2017 in de Visveiling Urk. Het programma start om 10.30 uur en de veiling vangt aan om 11.00 uur. Aan de veiling kan in principe iedereen deelnemen.

Programma Visserijdagen Urk
De veiling van het mandje meischol is de aftrap voor een week met activiteiten ter promotie van de Noordzeevis, met als hoogtepunt de traditionele Vlaggetjesdag op zaterdag. Zie voor meer informatie: www.visserijdagenurk.nl/programma/vispromotie.

Als u graag aanwezig wil zijn en meebieden op deze eerste kist met meischol dan kunt u zich hieronder opgeven:

terug naar het overzicht
Wat kunnen mensen ziek reageren. Als iemand een ongeluk zou krijgen en voor de rest van zijn leven invalide blijft… https://t.co/SsNugN520x   3 dagen geleden op Twitter

Blijf op de hoogte!