Er is Hulp
De waarheid en liefde van God toegepast op alle terreinen van het leven
Volg ons op Instagram

Elke week treffen we voor de deur van een abortuskliniek een vrouw die onze hulp accepteert

22-05-2019

Donderdagavond 25 april ging Kees van Helden, directeur van Schreeuw om Leven in debat met Lilianne Ploumen (PvdA) bij Pauw over het plan van stichting Schreeuw om Leven waarbij ze met een camper bij abortusklinieken gaan staan. Daar willen ze counselinggesprekken voeren en vrouwen proberen over te halen geen abortus te plegen.

Lilianne Ploumen stelde er in de Tweede Kamer al kamervragen over en ging in de talkshow de discussie aan met Kees van Helden, directeur van Schreeuw om Leven. Van Helden vertelt over het idee van zijn stichting. "Als wij met de bus bij een abortuskliniek staan, hebben vrouwen de keuze. Of ze gaan de ene kant op het abortuscentrum in óf ze gaan de andere kant op en stappen de bus in om te zien of er hulp is voor de problemen achter mijn abortusoverweging."

Kijk hier het debat terug:

In antwoord op de kamervragen stelt minister Hugo de Jong dat de hulpverleningsbus mag. Tevens is te lezen dat wakens van Schreeuw om Leven gemonitord worden door de politie enblijkt dat er geen toename is van ongeregeldheden. Een laatste melding is van oktober 2018

Ook in Groningen zijn vragen gesteld door GroenLinks over mogelijke bufferzone i.v.m. toegenomen ongeregeldheden. De gemeente raad ging hier niet in mee omdat er de laatste vijf jaar (!) slechts één melding is geweest. En die was nog van Schreeuw om Leven zelf omdat iemand de wakers ernstig bedreigde. Demonstratie is een grondrecht zo bevestigde burgemeester den Oudsten dinsdagmiddag 21 mei in gesprek met directeur Kees van Helden van Schreeuw om Leven.

terug naar het overzicht

Blijf op de hoogte!