Er is Hulp
De waarheid en liefde van God toegepast op alle terreinen van het leven
Volg ons op Instagram

Gesprekken bij abortuscentra

29-03-2019

Gesprekken bij abortuscentra

 

Na de uitzending van EenVandaag van 16 januari is er de nodige onrust ontstaan in Nederland over het mogelijk instellen van bufferzones voor demonstranten bij abortuscentra. Schreeuw om Leven staat vóór het ongeboren leven en heeft oog voor moeder én kind. Het kind is meestal niet het probleem maar het zijn de omstandigheden die vrouwen regelmatig richting een abortus drijven. Zwangere vrouwen hebben recht op juiste informatie, ook als het gaat om alternatieven en mogelijke gevolgen bij een abortus. Abortuscentra behoren die informatie royaal te verstrekken. Helaas gebeurt dat onvoldoende.

Demonstratie is een grondrecht in Nederland. Een van de manieren om voor je mening uit te komen. Dit grondrecht moet beschermd worden. Ook Schreeuw om Leven maakt van dit recht gebruik door op een respectvolle en liefdevolle wijze vrouwen te attenderen op alternatieven voor een abortus. Een vrouw die een abortus overweegt zit niet te wachten op veroordeling maar heeft hulp nodig. Elke week maakt minimaal één vrouw gebruik van ons hulpaanbod tijdens het waken bij een abortuscentrum. Meer dan eens horen we achteraf van een vrouw: “doordat jullie er stonden heb ik kunnen kiezen voor mijn kindje.” Schreeuw om Leven en de afdeling Er is Hulp willen er alles aan doen om de vrouwen in nood te helpen met de problemen achter de abortusoverweging, zodat ze voor hun kindje kunnen kiezen.

terug naar het overzicht
De VPRO zend volgende week een film uit over spijt na #abortus. De film komt uit het pro-choice kamp & erkent wat d… https://t.co/cv7cAcSeMa   2 uur geleden op Twitter

Blijf op de hoogte!