Er is Hulp
De waarheid en liefde van God toegepast op alle terreinen van het leven
Volg ons op Instagram

Mars 2020 - waarom geen grote bijeenkomst?

De jaarlijkse Mars voor het Leven is een landelijke demonstratie voor het leven, voor goede pro-life hulpverlening voor ongeboren kinderen en hun ouder(s). Tegen abortus, het doden van onschuldige ongeboren kinderen in de baarmoeder, met ook veel gevolgen van dien voor de ouder(s) zelf. In de afgelopen jaren kwamen we met duizenden bijeen op het Malieveld (14.000 in 2017 en 10.000 in 2018) en in de Jaarbeurs (11.000 in 2019). Ruim 30 werkgroepen organiseerden in die jaren bus- en treinvervoer naar de Mars.

In verband met het Corona-virus en de beperkende maatregelen, hebben we al vroeg in het jaar het besluit genomen om de Mars op een manier te organiseren die altijd door kan gaan. Op die manier gaan we verantwoord om met de donaties die ons worden toevertrouwd. We lopen geen risico dat we grote uitgaven doen voor een demonstratie die niet door kan gaan. We hebben goede hoop dat, met hulp van alle pro-life Nederlanders, deze alternatieve manier net zoveel impact zal hebben.

Hoe gaat de Mars voor het Leven 2020 er dan uitzien? Bekijk het hier.

Nieuwe Evaluatie Abortuswet: Eenzijdig, kleinschalig en Vooringenomen
2 juli 2020

Nieuwe Evaluatie Abortuswet: Eenzijdig, kleinschalig en Vooringenomen

Na vijftien jaar ligt er sinds afgelopen vrijdag 26 juni eindelijk een nieuwe evaluatie van de Abortuswet. Vrijwel alle media hebben dit nieuws genegeerd, ondanks de ruime aandacht die het onderwerp abortus de afgelopen tijd van hen kreeg ten opzichte van de jaren ervoor. Schreeuw om Leven is geschrokken van het eenzijdige karakter van de rapportage en de teleurstellende kwaliteit van de enquêtes en interviews.

Spijt en schuldgevoel na abortus
29 mei 2020

Spijt en schuldgevoel na abortus

Regisseur Tessa Louise Poppe heeft een film gemaakt over dit beladen onderwerp: “Overtijd”. Samen met twee anderen, waaronder Kiki van het Humanistisch Verbond, vertellen de vrouwen over hun spijt, twijfel en veranderde zelfbeeld na hun abortus.

WHO Adviseert Abortuspillen tot Voorbij 24 Weken Zwangerschap
20 mei 2020

WHO Adviseert Abortuspillen tot Voorbij 24 Weken Zwangerschap

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is de laatste tijd veelvuldig in het nieuws. Sommige aantijgingen gaan over de aanpak van de huidige wereldwijde situatie, andere kritiek wordt geuit op het WHO-beleid rond seksualiteit. Als het gaat om abortus, ontvangt de WHO ook regelmatig kritiek, met name vanuit de pro-life beweging. Ook Schreeuw om Leven is regelmatig niet te spreken over de abortusrichtlijnen die de WHO de wereld in stuurt. Bij al deze zaken is het belangrijk om te blijven kijken naar de informatie zelf, zodat we organisaties zoals de WHO niet beschuldigen van onwaarheden

Schreeuw om Leven stuurt videoboodschap naar Canadese March for Life
14 mei 2020

Schreeuw om Leven stuurt videoboodschap naar Canadese March for Life

Deze week organiseert Campaign Life Coalition de March for Life in Canada. Vanwege de omstandigheden hebben zij gekozen voor een online Mars voor het Leven. Zij hebben ons - en andere pro-life organisaties wereldwijd - gevraagd om een video boodschap op te nemen ter bemoediging van alle deelnemers die een stem willen zijn voor ongeboren Canadese kinderen. Zie hier het resultaat dat - vanuit onze thuiswerkplek - werd gemaakt door een deel van ons kantoorpersoneel.

Gisteravond was Chris Develing van Schreeuw om Leven te gast bij Family7 in het programma #Uitgelicht. Om wat jurid… https://t.co/u2vpoN9NR5   2 dagen geleden op Twitter

Blijf op de hoogte!