Er is Hulp
De waarheid en liefde van God toegepast op alle terreinen van het leven
Volg ons op Instagram

Doe mee

Lukas 10, vers 2: "De oogst is wel groot, maar er zijn weinig arbeiders. Bid daarom tot de Heere van de oogst dat Hij arbeiders in Zijn oogst uitzendt." De oogst van Schreeuw om Leven en hulpafdeling Er is Hulp is groot en ruimte voor vrijwilligers is er voldoende. Er zijn twee belangrijke vereisten: Wie is de Heere Jezus voor jou? En je bent overtuigd dat al het menselijk leven bescherm­waardig is, vanaf het eerste biologische begin tot het natuurlijke einde.

Schreeuw om Leven

Waken

Elke maand wordt er vanuit Schreeuw om Leven één of meerdere ochtenden gewaakt bij een abortuscentrum. Het doel van het waken is om vrouwen te bereiken die daar komen voor een abortus. De wakers staan er vanuit de liefde van de Heere Jezus, bewogen met de vrouw in nood. Voorafgaand aan het waken wordt er gebeden bij iemand thuis. Bij het abortuscentrum gaan de wakers zo mogelijk in gesprek met bezoekers van het abortuscentrum. Ze houden zich daarbij aan strikte regels om zo liefdevol en met respect in contact te komen met de bezoekers van de abortuscentra. Er zijn in Nederland vijftien plaatsen waar abortuscentra actief zijn: Amsterdam, Rotterdam, Almere, Groningen, Zwolle, Arnhem, Eindhoven, Maastricht, Heemstede, Utrecht, Leiden, Houten, Den Haag en Goes. In bijna al deze plaatsen is een wakegroep die vanuit Stichting Schreeuw om Leven een of meerdere keren waakt.

Nadat u zich aangemeld heeft, krijgt u informatiepakket toegestuurd en wordt u in contact gebracht met een coördinator.
Geïnteresseerd? Meld je aan >

Beursmedewerker
Diverse keren per jaar, meestal in vakantieperioden, op verschillende locaties in het land.
Regelmatig zijn er beurzen en evenementen waar we met een stand aanwezig zijn. De werkwijze kan per beurs verschillen. We staan op christelijke beurzen, zoals de Familiedagen en de Pinksterconferentie. En op algemene beurzen, zoals de Huishoudbeurs en de Libelle Zomerweek. Een beursmedewerker deelt materiaal uit, voert gesprekken en neemt enquêtes af. Vooraf krijgt u voldoende handvaten en tips om goed voorbereid op de stand te staan.
Nadat u zich aangemeld heeft, krijgt u informatiepakket toegestuurd en krijgt u t.z.t. e-mails over beurzen/evenementen waar we aanwezig zijn.
Geïnteresseerd? Meld je aan >

Journalistiek medewerker / vertaler
Flexibel qua tijd en locatie.
Nationaal en internationaal verschijnt er veel nieuws rondom abortus en euthanasie. Lees je zelf veel in kranten of op internet? Wellicht kun je helpen door gericht informatie te zoeken en aan ons door te geven. Nog interessanter is het als je in staat bent om informatie te verwerken en artikelen te schrijven. Lees je boeken en romans? Van diverse boeken kunnen wij een uittreksel goed gebruiken. Kun je vertalen? We kunnen hulp gebruiken met vertalen uit het Engels, maar ook uit andere talen.
Geïnteresseerd? Meld je aan >

Administratief medewerker
Op kantoor in Hilversum. Vanaf een dagdeel per week tijdens kantooruren.
De werkzaamheden zijn heel divers. Je kunt op vaste tijden komen of je beschikbaar stellen als oproepkracht.
Geïnteresseerd? Meld je aan >

Mars voor het Leven – Ordedienst en EHBO
Eén keer per jaar op de tweede zaterdag van december in Den Haag.
Jaarlijks wordt in december in Den Haag de Mars voor het Leven gehouden. Dit is een stille mars om de dertigduizend kinderen die in ons land elk jaar door abortus omkomen te gedenken en om op te komen voor de algemene bescherm­waardigheid van het menselijk leven. Het aantal deelnemers groeide van 2.500 in 2015 naar 5.000 in 2016. Om de mars in goede orde te laten verlopen zijn veel ordedienstmedewerkers nodig (mannen vanaf 18 jaar) en begeleiders (m/v) met een EHBO-diploma. De ordedienst is bedoeld als begeleiding van de mars. De politie is aanwezig voor de veiligheid, voor optreden bij eventuele ongeregeldheden en om het verkeer te regelen.
Geïnteresseerd? Meld je aan >

Mars voor het Leven – Gastvrouw/gastheer
Eén keer per jaar op de tweede zaterdag van december in Den Haag.
U bevindt zich in een van de tenten bij de in- en uitgang. Uw taak zal zijn om bezoekers te verwelkomen en ze informatie te overhandigen. Denk aan programmaboekjes, demonstratieborden en ordedienst-hesjes. Na de Mars neemt u de demonstratieborden weer in. De ordedienst-hesjes worden pas aan het eind van de dag ingeleverd.
Geïnteresseerd? Meld je aan >

Werkgroep voor busvervoer
Vanaf september tot de Mars voor het Leven, diverse werkzaamheden in je eigen regio.
Een plaatselijke werkgroep zorgt voor promotie van de Mars voor het Leven en regelt busvervoer daar naartoe. In verscheidene plaatsen is zo’n werkgroep actief. Op de pagina over busvervoer vindt u een recent overzicht. Wilt u vanuit uw plaats ook een bus laten rijden? Wij kunnen u voorzien van instructies en promotiemateriaal.
Geïnteresseerd? Meld je aan >

Er is Hulp

Counselor
Toewijding voor 4 à 6 maanden, in eigen regio.
Een counselor begeleidt een vrouw of meisje die na een abortus kampt met spijt en verdriet. Er is Hulp heeft twee verwerkingsmodulen ontwikkeld: een Bijbelstudie en een traject aan de hand van het boekje Heel haar keuze. Als een vrouw of meisje niet naar Hilversum kan komen, zoeken we in haar omgeving naar een counselor die deze verwerking met haar wil doen. Verwacht wordt dat je een hart hebt voor de vrouw in nood en pastorale gaven zoals goed kunnen luisteren, gespreksvaardigheden en kunnen bidden met de ander. Als counselor ben je geen hulpverlener, maar begeleidt je iemand in nauw contact met de betrokken hulpverlener van Er is Hulp.
Geïnteresseerd? Meld je aan >

Fastlove: seksuele druk onder tieners
13 december 2017

Fastlove: seksuele druk onder tieners

Onlangs sprak een van onze hulpverleners op een NPV-avond in Utrecht. Het thema was: Nieuwe taboes - Over seksuele druk onder tieners. Helaas is er onder (te) jonge mensen niet alleen sprake van “fastfood met snelle snacks”, maar ook van “fastlove met snelle seks”. Een heel verdrietig feit. Toch geloven we dat er iets aan gedaan kan worden; door de politiek, maar ook door ons zelf.

Mars voor het Leven trekt duizenden mensen
11 december 2017

Mars voor het Leven trekt duizenden mensen

SGP en ChristenUnie zetten in op bescherming van het leven van wieg tot graf. Dit kwam duidelijk naar voren tijdens de Mars voor het Leven op het Malieveld in Den Haag. Ruim 10.000 mensen kwamen naar onze regeringsstad om het programma rondom de mars te volgen en mee te lopen in de stille tocht waarmee aandacht gevraagd wordt voor de beschermwaardigheid van het Leven.

Elke dag denk ik er nog aan.
25 november 2017

Elke dag denk ik er nog aan.

Een jong meisje is ongewenst zwanger geraakt. Ze kwam er achter toen de relatie over was. Ze koos voor haar kindje en is nu gelukkig getrouwd met een lieve man. Echter haar misstappen uit het verleden achtervolgen haar nog bijna dagelijks in haar gedachten

Kindje gered
22 november 2017

Kindje gered

Een jonge vrouw is onbedoeld zwanger. Ze ziet geen andere uitweg dan een abortus. Achter het abortuscentrum bid ze tot God: "Heer, U moet iets doen". Eén van onze wakers doet verslag van de ontmoeting voor de deur van het abortuscentrum

Heeft u het al gelezen? In de @telegraaf @gertjansegers ’Hulp tienermoeders gaat levens redden’ https://t.co/xmgM3HVJJQ   4 dagen geleden op Twitter

Blijf op de hoogte!