Er is Hulp
De waarheid en liefde van God toegepast op alle terreinen van het leven
Volg ons op Instagram

Doe mee

Ruimte voor vrijwilligers is er genoeg. Er zijn wel twee belangrijke vereisten: je hebt een persoonlijke, levende relatie met de Heere Jezus en je bent overtuigd dat al het menselijk leven bescherm­waardig is, vanaf het eerste biologische begin tot het natuurlijke einde.

Schreeuw om Leven

Wake bij abortuscentrum
Maandelijk één of meerdere ochtenden bij een abortuscentrum in de buurt.
Er zijn abortuscentra (officieel: abortusklinieken) in vijftien plaatsen in Nederland. In bijna al deze plaatsen is een wakegroep actief. Minimaal één keer per maand wordt er door leden van de wakegroep gewaakt bij het abortuscentrum. Het doel van de wake is om vrouwen te bereiken die daar komen voor een abortus. De meeste wakers bidden ter plekke en een enkeling heeft als taak de vrouwen aan te spreken. Onze waken zijn aan strikte regels gebonden. Elke wakegroep heeft een coördinator die verantwoordelijk is.
Geïnteresseerd? Meld je aan >

Journalistiek medewerker / vertaler
Flexibel qua tijd en locatie.
Nationaal en internationaal verschijnt er veel nieuws rondom abortus en euthanasie. Lees je zelf veel in kranten of op internet? Wellicht kun je helpen door gericht informatie te zoeken en aan ons door te geven. Nog interessanter is het als je in staat bent om informatie te verwerken en artikelen te schrijven. Lees je boeken en romans? Van diverse boeken kunnen wij een uittreksel goed gebruiken. Kun je vertalen? We kunnen hulp gebruiken met vertalen uit het Engels, maar ook uit andere talen.
Geïnteresseerd? Meld je aan >

Administratief medewerker
Op kantoor in Hilversum. Vanaf een dagdeel per week tijdens kantooruren.
De werkzaamheden zijn heel divers. Je kunt op vaste tijden komen of je beschikbaar stellen als oproepkracht.
Geïnteresseerd? Meld je aan >

Beursmedewerker
Diverse keren per jaar, meestal in vakantieperioden, op verschillende locaties in het land.
Regelmatig zijn er beurzen en evenementen waar we aanwezig zijn. De werkwijze kan per beurs verschillen. We staan op christelijke beurzen, denk aan de Wegwijsbeurs, en op algemene beurzen, zoals de Huishoudbeurs. Een beursmedewerker deelt materiaal uit, voert gesprekken, neemt enquêtes af en verzamelt handtekeningen.
Geïnteresseerd? Meld je aan >

Mars voor het Leven – Ordedienst en EHBO
Eén keer per jaar op de tweede zaterdag van december in Den Haag.
Jaarlijks wordt in december in Den Haag de Mars voor het Leven gehouden. Dit is een stille mars om de dertigduizend kinderen die in ons land elk jaar door abortus omkomen te gedenken en om op te komen voor de algemene bescherm­waardigheid van het menselijk leven. Het aantal deelnemers groeide van 2.500 in 2015 naar 5.000 in 2016. Om de mars in goede orde te laten verlopen zijn veel ordedienstmedewerkers nodig (mannen vanaf 18 jaar) en begeleiders (m/v) met een EHBO-diploma. De ordedienst is bedoeld als begeleiding van de mars. De politie is aanwezig voor de veiligheid, voor optreden bij eventuele ongeregeldheden en om het verkeer te regelen.
Geïnteresseerd? Meld je aan >

Werkgroep voor busvervoer
Vanaf september tot de Mars voor het Leven, diverse werkzaamheden in je eigen regio.
Een plaatselijke werkgroep zorgt voor promotie van de Mars voor het Leven en regelt busvervoer daar naartoe. In verscheidene plaatsen is zo’n werkgroep actief (o.a. Veenendaal, Goes, Urk, Zaandam en Wijk en Aalburg). We willen dit uitbreiden naar meer plaatsen.
Geïnteresseerd? Meld je aan >

Er is Hulp

Buddy
Afhankelijk van de situatie, in jouw eigen regio.
Als een zwangere vrouw een abortus overweegt en om hulp vraagt bij ons, kan het zijn dat zij meer begeleiding nodig heeft dan op afstand gegeven kan worden. Bijvoorbeeld als een vrouw gebruik maakt van het Sponsorplan en ondersteuning krijgt in goederen en diensten. Daarom zoeken wij in het hele land mensen die beschikbaar zijn om een vrouw enkele maanden tijdens haar zwangerschap tot aan de geboorte af en toe op te zoeken en te ondersteunen. Als we je koppelen aan een vrouw of meisje ben je tijdelijk haar ‘buddy’. Je bent niet haar hulpverlener maar je begeleidt deze vrouw of dit meisje in nauw contact met de hulpverlener van Er is Hulp.
Geïnteresseerd? Meld je aan >

Counselor
Toewijding voor 4 à 6 maanden, in eigen regio.
Een counselor begeleidt een vrouw of meisje die na een abortus kampt met spijt en verdriet. Er is Hulp heeft twee verwerkingsmodulen ontwikkeld: een Bijbelstudie en een traject aan de hand van het boekje Heel haar keuze. Als een vrouw of meisje niet naar Hilversum kan komen, zoeken we in haar omgeving naar een counselor die deze verwerking met haar wil doen. Verwacht wordt dat je een hart hebt voor de vrouw in nood en pastorale gaven zoals goed kunnen luisteren, gespreksvaardigheden en kunnen bidden met de ander. Als counselor ben je geen hulpverlener, maar begeleidt je iemand in nauw contact met de betrokken hulpverlener van Er is Hulp.
Geïnteresseerd? Meld je aan >

Veel onduidelijkheid bij Mexico City Policy
17 mei 2017

Veel onduidelijkheid bij Mexico City Policy

Vanaf het moment dat begin dit jaar de nieuwe president in de Verenigde Staten aantrad heeft de zogenaamde Mexico City Policy de politiek en pers, speciaal in Nederland, bezig gehouden. Maar uit hun reacties blijkt dat wat zij naar buiten brengen niet overeenstemt met wat dit beleid precies inhoudt en wat de echte gevolgen zijn. Dat ‘Mexico’ ook in ander verband veelvuldig genoemd wordt, draagt bovendien niet bij aan duidelijkheid bij het grote publiek.

 Week van het Leven 4 tot en met 9 december 2017
30 maart 2017

Week van het Leven 4 tot en met 9 december 2017

Vorig jaar is de eerste Week van het Leven georganiseerd door het Platform Zorg voor het Leven. We mogen terugkijken op een drukke, maar heel mooie week vol activiteiten. Het gesprek over abortus is gevoerd, mede dankzij u. Gedurende de week werd Nederland weer bepaald bij het feit dat maar liefst 1 op de 7 zwangerschappen in abortus eindigt.

Tegen abortus zijn is één kant. We bieden ook concrete hulp aan vrouwen in nood om hun kindje te kunnen houden. https://t.co/1LMnkIWCJo   2 uur geleden op Twitter

Blijf op de hoogte!